آنچه باید درباره دعوای تصرف عدوانی و دعوای مربوط به ملک مشاع بدانید!

به گزارش وبلاگ ماریانا، این روزها یکی از مهم ترین دعاوی خصوصی، دعوای تصرف عدوانی و دعوای مربوط به ملک مشاع است. به صورتی که حجم زیادی از پرونده های در دست وکلا را این دو مورد تشکیل می دهند. اما شاید شما هم تا به حال درگیر این دعاوی بوده اید و یا ملک مشاعی دارید و بعید نباشد که در آینده مشکلاتی بر سر راهتان قرار گیرد.

آنچه باید درباره دعوای تصرف عدوانی و دعوای مربوط به ملک مشاع بدانید!

به همین خاطر نیاز است تا­ با یک سری اطلاعات حقوقی در این زمینه آشنا باشید تا در صورت بروز مسائلی از این دست بتوانید به خوبی با آن­ها مقابله کنید.

به عنوان مثال فرض کنیم که شما در مجتمعی زندگی می کنید و یکی از مالکین اقدام به نصب دوربین مدار بسته می کند و در این حالت حریم خصوصی شما نقض می شود، یا در نظر بگیرید که سال ها پیش واحد أپارتمانی را خریداری کرده اید و امروز با شکایت تصرف عدوانی که از شما شده است روبرو می شوید، یا شما صاحب زمینی هستید و متوجه می شوید فرد دیگری در آن تصرف کرده و قصد شکایت از او را دارید، یا اینکه قصد فروش ملک مشاع خود را دارید ولی نمی دانید فروش آن به چه صورت است؟ در تمام این حالت ها باید بدانید که چگونه أقامه دعوی کنید و چه مرجعی مسئول رسیدگی به آن است؟

درمورد دعاوی تصرف عدوانی و ملک مشاع بیش تر بدانید!

اگر ماده قانونی 158 قانون آیین دادرسی را بخوانید با تصرف عدوانی آشنا می شوید. تصرف عدوانی حقوقی به این معنا است که شخصی بدون رضایت شخص اول، اموال غیر منقول او (مانند زمین، مسکن و املاک) را تصرف و از آن بهره برداری کند. در این حالت شخص اول که شاکی نامیده می شود با مراجعه به قانون گذار درخواست می کند که اموال متصرفی او را بازگردانند تا جهت استفاده به ملکیت او درآید.

از طرفی به ملکی ملک مشاع گفته می شود که بین دو یا چند نفر مختلف مشترک باشد که در این صورت تمامی شرکا در بخش به بخش ملک سهم خواهند داشت. به عنوان مثال راه پله ها، حیاط و پشت بام از دیگر املاک مشاع در ساختمان های مسکونی و تجاری به شمار می فرایند که تمامی صاحبان ملک در یک ساختمان، در آن سهم دارند.

یکی از رایج ترین دعاوی مربوط به ملک مشاع دعوای خلع ید است که این دعوا عموماً زمانی مطرح می شود که مالک یا مستاجر در این ملک عملیاتی نامتعارف انجام دهد. به عنوان مثال اگر یکی از مالکین واحدهای مجتمعی در حیاط که جزو فضای مشاع ساختمان محسوب می شود وسایل مربوط به کارش را نگهداری کند و باعث مشکل در رفت و آمد و آسایش دیگران شود این امر منجر به شکایت سایر مالکین می شود. زیرا تمامی صاحبان واحد در ساختمان در آن فضای مشاع سهم دارند.

از طرفی دفاع از اتهام تصرف عدوانی زمانی مطرح می شود که شخص خوانده نسبت به اتهامی که به او نسبت داده شده است دفاعیاتی از خود دارد و یا یکی از مالکین ملک مشاع دلیلی قانونی برای تصرفش دارد (مثل داشتن اجازه تصرف). از آنجایی که این نوع تصرف بیش تر در ملک و املاک اتفاق می افتد و مالک در مدت زمان کوتاهی طرح دعوی تصرف عدوانی و خلع ید از ملک مشاع را به دادگاه ابلاغ می کند بهتر است برای دفاع از خود در دادگاه ها از حضور یک وکیل خبره و کار بلد مطمئن شوید چرا که اگر خوانده به خاطر بی اطلاعی نسبت به مفاد قانون مربوط به تصرف عدوانی اقدام مناسب و به موقعی انجام ندهد به احتمال زیاد باید مجازات تصرفی عدوانی را متحمل شود.

چند نکته مهم در خصوص دعوای تصرف عدوانی که باید به آن ها آگاه باشید!

آیا می دانید دعوای حقوقی و کیفری تصرف عدوانی چگونه طرح می شود؟ یا برای طرح دعوی تصرف عدوانی به کجا باید مراجعه کرد؟

وقتی مالی به تصرف درمی آید و شخص متصرف قانوناً مالک آن مال نمی باشد، مالک می تواند ادعای تصرف عدوانی حقوقی (با اقامه دعوای اثبات مالکیت و مطالبه آن) و یا کیفری (با طرح دعوای سرقت و اخذ مال) نماید.

در هر صورت برای طرح دعوی تصرف عدوانی، مالک (خواهان) می تواند در مرحله بدوی به دادگاه های عمومی مراجعه و اگر خوانده در آن حوزه مقیم نباشند، خواهان برای طرح دعوی تصرف عدوانی در دادگاه های عمومی محل وقوع مال غیر منقول باید مراجعه کند.

از قلم نیاندازید که برای پیگیری دعاوی تصرف عدوانی و ملک مشاع حتما با یک وکیل مشورت کنید!

دانستید که دعاوی تصرف عدوانی و ملک مشاع تا چه میزان افراد را درگیر مسائل بسکمک می کند و داشتن آگاهی در این زمینه می تواند کمک کننده باشد. حتما قبل از انجام هر اقدامی در زمینه این دعاوی، به یک وکیل یا مشاور حقوقی آشنا به پفراینده های ملکی رجوع کرده تا از وقوع چنین اتفاقاتی پیشگیری لازم به عمل آورید. چرا که با توجه به گستردگی اختلافات در خصوص پفراینده های ملکی و برای دانستن چگونگی پیمودن این راه نیاز به یک متخصص دارید.

شرکت حقوقی رهجویان عدالت با داشتن وکلای خبره و متخصص در زمینه پفراینده های ملکی، خدمات حقوقی ویژه و مقرون به صرفه ای را به شما ارائه می کند. تیم حقوقی رهجویان عدالت با داشتن سابقه طولانی در خصوص قبول دعاوی تصرف عدوانی و ملک مشاع و با توجه به شناختی که از قوانین مدنی و خصوصی دارد، مسائل را به خوبی شناسایی کرده و آماده کمک به افرادی است که دچار مشکل شده اند.

لازم به ذکر است که یکی از زمینه های تخصصی شرکت رهجویان عدالت مشاوره در خصوص طلاق توافقی می باشد. اگر نیاز دارید درباره طلاق توافقی(https://rahjooyan.org/divorce-settlement/) بیشتر بدانید می توانید به سایت ما مراجعه کرده و با برقراری ارتباط با مشاورین حقوقی متخصص ما در زمینه حقوق خانواده چالش های خود را از این طریق با سرعت و دقت حل و فصل کنید.

منبع: همشهری آنلاین

به "آنچه باید درباره دعوای تصرف عدوانی و دعوای مربوط به ملک مشاع بدانید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنچه باید درباره دعوای تصرف عدوانی و دعوای مربوط به ملک مشاع بدانید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید