از نمک پاشی صداوسیما روی زخم کارگران هپکو تا پشت پرده فروش سهام مس طارم ، چرا هپکو هنوز به ایمیدرو واگذار نشده؟
به گزارش وبلاگ ماریانا، هپکو از شهریور سال گذشته در شرایط بحرانی به سر می برد و وعده های مسئولان درباره مشخص تکلیف سهامدار و شفاف سازی سهام آن هنوز عملی نشده است.
گروه دانشگاه وبلاگ ماریانا، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * قصه اعتراضات کارگران هپکو از وقتی که بر سر زبان ها افتاد، فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشت. آخرین بار شهریور سال گذشته بود که کارگران این کارخانه عظیم ماشین آلات کشاورزی و راهسازی، از بی توجهی به تعطیل شدن کار و تولید در این کارخانه به ستوه آمدند و وقتی صدایشان را هیچ مسئولی نشنید، ریل های خطوط راه آهن شمال به جنوب را در اراک بستند.
پیگیری های وبلاگ ماریانا نیز درباره مساله هپکو از همان زمان آغاز شد، میزگردی در خبرگزاری برگزار کردیم و کارگران همه جزییات بلایی که در سال های پس از خصوصی سازی بر سر هپکو آمده بود را، برایمان شرح دادند.
یکی از مسائلی که در آن زمان مطرح شد، مساله حسابرسی از واگذاری شرکت مس طارم بود. ماجرا از این قرار است که در خرداد سال گذشته، محمدحسین شهسوار، مدیرعامل وقت هپکو در خصوص شرایط این سهام ، شرحاتی را به رسانه ها داد.
ضدونقیض ها درباره سهام مس طارم
به گفته او، شرکت هپکو مالکیت 25 درصدی سهام مس طارم را داشته است، اما مس طارم در رهن بانک تجارت بوده و هپکو عددی بیشتر از سهام خود، به بانک تجارت بدهی داشته است. به همین دلیل تصمیم فروش سهام این شرکت با هماهنگی میان سهامدار، مدیریت هپکو، سازمان خصوصی سازی و بانک تجارت صورت گرفت. پس از معین نرخ، یک شرکت آن را خریداری کرد و 12 درصد مبلغ خریداری شده را به صورت نقد و 88 درصد باقیمانده مبلغ را در قالب چک پرداخت کرده است.
هرچند در این مصاحبه، شهسوار نام شرکتی را که مس طارم به آن واگذار شده، مطرح نمی کند، اما کارگران می گویند این سهام به شرکت هیدرواطلس واگذار شده است.
اما اخبار ضدونقیض درباره این بخش از دارایی های هپکو همچنان ادامه دارد تا جایی که سایت کدال در تاریخ 14 آبان 98 در گزارشی با عنوان افشای اطلاعات با اهمیت گفت که سهام مس طارم به فروش نرسیده است. اما حالا کارگران می گویند که از طریق کانال های خبری خود مطلع شده اند شرکتی که در ابتدا گفته شده بود سهام مس طارم را خریده، در محل این شرکت مستقر شده و این امر به معنی تناقض در اخبار رسمی منتشر شده درباره این سهام است.
28 آذر سال گذشته، نمایندگان کارگران شرکت هپکو مقابل سازمان خصوصی سازی حضور یافتند و درخواست جلسه حضوری با علیرضا صالح، رئیس سازمان خصوصی سازی را داشتند. صالح در جمع کارگران قول حسابرسی واقعی از سهام مس طارم را داده بود؛ وعده ای که تا به امروز هنوز عملی نشده است.
بیشتر بخوانید:
سهام واقعی هپکو در شرکت معدن مس طارم حسابرسی می شود
آیا مسئولان برای نجات هپکو راهی بهتر از فروش سهام شرکت پیدا نکرده اند؟
بدعهدی های مسئولان دولتی و مدیران فعلی هپکو را پشت خوش قولی پنهان نکنید!
سهام عمده هپکو حداقل تا 2 سال دولتی می ماند
چرا هنوز هپکو به ایمیدرو واگذار نشده است؟ / حسابرسی از سهامداران پیشین راهگشای آینده خصوصی سازی
سرنوشت نامعلوم سهام مس طارم!
یکی از کارگران هپکو در این خصوص می گوید: یکی از دارایی های خوب هپکو، سهام مس طارم بود و ما اسنادی پیدا کرده ایم که مس طارم را فروخته اند.
وی بیان می کند: این اسناد را به مراجع مختلف ارائه دادیم، اما کسی به ما توجه نکرد. تا اینکه رئیس فعلی سازمان خصوصی سازی روی کار امد و فروش سهام مس طارم را تایید کرد.
این کارگر هپکو شرح می دهد: در واقع سهام مس طارم را احمدپور، سهامدار پیشین هپکو با همکاری پوری حسینی، رئیس سابق سازمان خصوصی سازی فروخته بودند و مبلغ اخذ شده در قبال این سهام را معلوم نیست کجا خرج کرده اند.
وی ادامه می دهد: اکنون اخباری به ما رسیده که خریدار سهام مس طارم، در سال جدید در این شرکت مستقر شده و به لحاظ قانونی، اسناد و مدارک لازم را درخصوص خرید 25 درصد سهام مس طارم را در اختیار دارد.
حالا کارگران اعتراض دارند که پول این سهام که مبلغ قابل توجهی هم بوده، حسابرسی نمی شود تا به صورت شفاف همه بدانند که این پول کجا خرج شده است؟
گوش ناشنوای مسئولان در برابر صدای اعتراض کارگران
اعتراضات کارگران هپکو مدت بسیاری است که شنیده نمی شود. حتی با اینکه در دیدار حضوری یکی از کارگران هپکو با رئیس قوه قضاییه، مسائل مرتبط با این شرکت مطرح شده و رئیسی نیز نسبت به شرایط کارکنان ان ابراز نگرانی کرده است، باز هم به نظر می رسد عزم راسخی میان مسئولان برای رسیدگی به مسائل این شرکت نیست.
دادگاه گروهی از بازداشت شدگان کارگری در اعتراضات شهریور سال گذشته، شنبه، 30 فروردین 99 برگزار گشت و در آن برخی اتهامات کارگران مورد بررسی قرار گرفت. اما دقیقا در همان روزی که گروهی از کارگران در دادگاه نسبت به اعتراضات خود محاکمه می شدند، صداوسیمای استان مرکزی گزارشی منتشر می کند که باعث اعتراض کارگران می شود.
سیدامیر میرناصر، یکی از کارگران هپکو درباره گزارش هایی که صداوسیما از هپکو منتشر کرده به خبرنگار ما می گوید: از شهریور سال گذشته تا نوروز ، بیش از 41 گزارش در خبرگزاری ها و رسانه های مختلف از هپکو منتشر شد که بیش از 90 درصد این گزارش ها تولید خبرگزاری های مرتبط با صداوسیما بود.
میرناصر می گوید: در این گزارش ها مدام اینطور القا می شد که کار هپکو رو به سامان است و قرارداد هایی در این شرکت بسته شده است، اما در واقع گاهی تفاهم هایی بوده که نتیجه مالی برای هپکو نداشته است.
وی در اعتراض به نوع گزارش های صداوسیما از هپکو تصریح می کند: یک بار صداوسیما از درد دل کارگران گزارشی تهیه نکرد و از نگاه کارگران مساله هپکو را مورد بررسی قرار نداد و آخرین کاری هم که صداوسیمای استان مرکزی صورت داد، در واقع نمک به زخم کارگران پاشید.
نمک پاشی صداوسیما روی زخم کارگران هپکو
البته اعتراض به این گزارش به کارگران هپکو محدود نماند و روابط عمومی این شرکت نیز در نامه ای به صداوسیمای استانی درخواست تولید گزارش دیگری کرد.
در بخشی از این نامه ذکر شده است: بخش عمده ای از گزارش مذکور با استفاده از تصاویر ضبط شده قبلی در مقطعی از سال 97 تدوین و مونتاژ شده، ضمن اینکه صحبت های اخیر افراد مختلف مسئول نیز بصورت کاملا منقطع و گزینشی انتخاب شده بود که برای بینندگان حس کاذب رفع مسائل و خوب بودن شرایط هپکو را القا می نمود و دوباره تبدیل به یک خبر بورسی برای سهام داران شده و این در حالی است که در همین تاریخ تعدادی از پرسنل شریف هپکو به اتهام تبلیغ علیه نظام و اغتشاش راهی دادگاه کیفری بودند و هیچ واکنشی از آن سازمان محترم در خصوص این خبر نشان داده نشد.
در این نامه تأکید شده است: لذا از آنجاکه در حال حاضر شرایط تولید در شرکت و به تبع آن وضع معیشتی پرسنل آن به هیچ وجه قابل قبول نبوده و تعدادی از کارکنان آن نیز در راهرو های دادگستری در حال تفهیم اتهام به دلیل اعتراضات صنفی هستند و از سوی دیگر واگذاری شرکت به وزارت صمت باگذشت 5 ماه علی رغم دستور معاون اول رئیس جمهور همچنان بلاتکلیف است، مستدعی است نسبت به اصلاح گزارش مذکور و بازپخش آن یا تهیه یک گزارش جدید اقدام لازم را مبذول بفرمایید.
تیغ سانسور صداوسیما روی گلوی هپکو
ابوالفضل رنجبر، نایب رئیس شورای اسلامی کار هپکو در مصاحبه با خبرنگار دانشگاه وبلاگ ماریانا، در خصوص این گزارش به خبرنگار ما می گوید: متاسفانه این گزارش کاملا مونتاژ شده است و اخبار هپکو و مصاحبه ها را سانسور کردند و در نهایت در شبکه خبر هم پخش شد.
رنجبر بیان می کند: بخشی از این خبر مربوط به اوایل سال 97 بوده که در آن زمان دستگاه در شرکت وجود داشت و تا انتها سال نیز 47 دستگاه تولید کردیم.
نایب رئیس شورای اسلامی کار هپکو ادامه می دهد: در ابتدای گزارش هم روی تصویر بنده صدای دیگری گذاشته شد و همه پرسنلی که مصاحبه آنان در این گزارش پخش شده، از عدم تولید و نبود کار در شرکت که به درستی در گزارش بیان نشده، گلایه داشتند.
وی تصریح می کند: در سال 98 متاسفانه در هپکو تنها 10 دستگاه تولید شده و در سال 99 نیز تا به امروز هیچ دستگاهی تولید نشده است.
رنجبر شرح می دهد: از کار های پروژه ای که در شرکت داریم، پروژه توگا و بخشی از پروژه مپنا است؛ قرارداد پروژه مپنا در سال 98 بسته شد که شامل تولید 130 تن تجهیزات بوده که ظرفیت تولید در کارخانه را پوشش نخواهد داد و سود منطقی برای شرکت به دنبال ندارد.
وی بیان می کند: با سود قرارداد مپنا نمی توان حتی حقوق یک ماه کارکنان هپکو را پرداخت و این در حالی است که ظرفیت کار در هپکو به صورت ماهانه حداقل 700 تن است.
نایب رئیس شورای اسلامی کار هپکو شرح داد: با این حال تخصص هپکو تولید ماشین الات راهسازی و کشاورزی است که در این زمینه هیچ اقدام موثری صورت نگرفته و همه مصوبات دولت و برنامه های اعلام شده صرفا روی کاغذ است. برنامه هایی ارائه داده اند که قابل اجرا نیست و مسائل هپکو را حل نمی کند.
وی تأکید می کند: در هر حال ما از مسئولان کشوری و استانی تقاضا داریم که به خواسته کارگران هپکو جامه عمل بپوشانند و با حسابرسی از واگذاری های گذشته و عملکرد مدیران به معین تکلیف سهامداری و مدیریت هلدینگ هپکو بپردازند.
قصه هپکو را برخی می خواهند هرچه زودتر به سر برسانند، اما کارگران و اعتراضات کارگری اجازه نمی دهند که مسائل این شرکت با فروش اموال آن بیشتر شود. فروش اموالی که در نهایت باعث ورشکستگی شرکت و از بین رفتن یک سرمایه ملی عظیم می شود. وبلاگ ماریانا همچنان پیگیر شرایط شرکت هپکو در قوه قضاییه و همچنین در سطح دولت خواهد بود.
منبع: خبرگزاری دانشجو