تذکر 28نماینده به وزیر کار درباره نحوه تعیین دستمزد کارگران
به گزارش وبلاگ ماریانا، خبرنگاران؛ 28 نماینده مجلس شورای اسلامی در تذکری به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معین حداقل دستمزد برای کارگران را دارای ایراد و اشکال دانستند.
به گزارش وبلاگ ماریانا به نقل از ایسنا، در تذکر 28 نماینده مجلس شورای اسلامی به محمد شریعتمداری آمده است که چرا شورای عالی کار برخلاف ماده 41 قانون کار و بدون امضای نماینده کارگران حداقل دستمزد را بسیار کمتر از میزان تورم سالانه تعیین کرده است.
این نمایندگان تاکید داشتند بنا بر اعلام رئیس بانک مرکزی نرخ تورم در سال 1398، 41 درصد بوده است اما شورای عالی کار حداقل دستمزد کارگران در سال 99 را 21 درصد تعیین کرده است این تصمیم از دو جهت مورد ایراد است:
اول این که مغایر با ماده 41 قانون کار است که به موجب آن شورای عالی کار وظیفه دارند حداقل مزد کارگران را به توجه به درصد تورمی که از طرف بانک مرکزی اعلام می شود تعیین کند و میزان آن باید به اندازه ای باشد که زندگی یک خانواده را تامین کند. روشن است که با این میزان دستمزد تامین معیشت یک خانواده با حداقل تعداد، در هیچ یک از نقاط کشور امکان پذیر نیست.
دوم این که این تصمیم بدون اجماع و تنها با رای نماینده دولت و نماینده کارفرمایان و بدون امضای نماینده کارگران اتخاذ شده که رویه ای غیر عادلانه است زیرا تنها نظر و منافع طرفی لحاظ شده که در موقعیت چانه زنی برتر واقع شده است و نظر و منافع طرفی که در موقعیت ضعیف تر است مورد توجه قرار نگرفته است.
این بدعت خطرناک علاوه بر تاثیر منفی بر معیشت جمعیتی بالغ بر 16 میلیون نفر و تعمیق بی عدالتی و نابرابری با حذف مشارکت نماینده کارگران در فرآیند تصمیم گیری موجب تضعیف اعتماد در روابط کارگری و کارفرمایی می شود که تبعات منفی آن نه تنها جامعه کارگری بلکه کل جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.
در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی سال جهش تولید نامگذاری شده انتظار این است که جهت گیری تصمیمات همه قوا و دستگاه های ذی ربط در جهت تقویت جهش تولید ملی باشد. شکی نیست که یکی از شرایط لازم برای نیل به این هدف تامین معیشت کارگران است که یکی از ارکان اصلی تولید هستند. از سوی دیگر تصمیمات دولت حداقل در دو دهه گذشته در زمینه های توسعه مالی و همچنین تحریم های ظالمانه موجب ناتوانی دولت در بهبود شاخص های کلان مالی شده است که از این جهت موجب ضعف بنیان های تولید و به دنبال آن اختلال شدید در ادامه پایداری کارگاه ها و عدم رشد اشتغال و سرمایه گذاری جدید پایدار شده که می تواند یکی از عوامل مخالفت کارفرمایان در افزایش دستمزد قانونی باشد.
لذا دولت به عنوان ضلع سوم سه جانبه گرای باید با حمایت های مالی، بیمه ای و مالیاتی و گمرکی از آنها حمایت کند.
منبع: اقتصادنیوز