حملات پانیک در بارداری

به گزارش وبلاگ ماریانا، حمله پنیک یا وحشت زدگی، احساس اضطراب، ترس و نگرانی بیش از حدی است که به صورت حمله های مداوم و غیرمنتظره اتفاق می افتد. این وحشت زدگی معمولاً ناخودآگاه است و به این که در اطراف فرد چه اتفاق هایی در جریان است، مرتبط نیست.حمله پنیک در میان خانم های باردار هم رایج است. تقریبا از هر ده زن یک نفر این حمله ها را تجربه کرده است.

حملات پانیک در بارداری

علائم حمله پانیک در بارداری

از نشانه های این حمله ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

احساس ترس، دلهره و اضطراب ناگهانی که احساس دیوانه بودن یا مردن را در فرد به وجود می آورد

از خود بی خود شدن

بالا رفتن ضربان قلب

احساس فشار و درد در گلو و قفسه سینه

سرگیجه و از دست دادن ناگهانی تعادل

حالت تهوع

گیجی

بی حس شدن قسمت هایی از بدن به ویژه دست ها و پاها

لرزیدن بدن

وحشت زدگی می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. هر تغییر بزرگی می تواند زمینه ساز بروز این حمله ها شود. ازدواج، شغل نو، از دست دادن یک عزیز و ... وقایعی هستند که زندگی فرد را دگرگون می کنند. بچه دارشدن هم تغییری بزرگ و اضطراب آور است. ترکیب این اضطراب و تغییرات هورمونی در دوران بارداری، فکر و بدن مادر را برای بروز حمله های پنیک آماده می کند. عوامل دیگری مثل سابقه خانوادگی و ژنتیکی، از سر گذراندن یک واقعه تلخ و آسیب زا، تجربه یک بیماری طولانی مدت و دردناک، مصرف داروهای غیر قانونی، افسردگی و تحت فشار بودن با مسائل ارتباطی، فقر و مسائل اجتماعی احتمال این دست حمله ها را افزایش می دهند.

مقابله با حمله پنیکبا توجه به شرایط ویژه مادران باردار مقابله با این حمله ها بر علت یابی اولویت دارد. حمله های پنیک علاوه بر این که بسیار ناخوشایند هستند می توانند برای مادر و جنین آسیب زا باشند و با افزایش مقدار اضطراب مادر و فراهم کردن بستر افسردگی، اثر منفی بر رشد جنین بگذارد. خوشبختانه این حمله ها قابل کنترل هستند و راهکارهای زیر می توانند کمک کننده باشند:

کاهش دادن عوامل اضطراب آور
آگاهی از موضوع هایی که باعث اضطراب در ما می شوند، اولین گام برای کاهش و حذف آن ها از زندگی است. به خطر افتادن سلامت جنین یکی از ترس های همیشگی مادران باردار است. با مراجعه منظم به پزشک و چک آپ دوره ای از سلامت خود و جنین مطمئن شوید و نگرانی بی فایده به دل راه ندهید.

آگاهی از نشانه های حمله پنیک و حفظ آرامشبسکمک از افراد نشانه های حمله پنیک را با بیماری ها و مسائل جسمی مختلف اشتباه می گیرند. برای مثال فکر می کنند دچار حمله قلبی شده اند و همین موضوع ترس و نگرانی شان را افزایش می دهد. لازم است افراد نشانه های حمله را بشناسند و هنگام بروز حمله با تکنیک هایی مثل تنفس منظم و عمیق یا پرت کردن حواس منتظر سرانجام حمله باشند.

داشتن برنامه منظم برای زندگیزندگی هدفمند، با برنامه و منظم بسکمک از تنش ها را از بین می برد و احتمال قرار گرفتن ما در موقعیت های سخت و مضطرب کننده را کم می کند. هر چه بیشتر بر زندگی مان مسلط باشیم، با آرامش بیشتری با موضوع ها برخورد خواهیم کرد. همچنین نظم داشتن در خواب و خوراک بدن را سالم تر و مقاوم تر می کند.

رژیم غذایی مناسبمصرف بعضی مواد غذایی مثل چای، قهوه، نوشیدنی های گازدار، شکر و شیرینی به مقدار زیاد و فست فودها موجب اضطراب و افزایش ضربان قلب می شود. اگر زمینه حمله های پنیک در شما وجود دارد بهتر است از این مواد پرهیز کنید. در مقابل مصرف لبنیات، موز، ماهی و ویتامین های B می تواند به کاهش این حمله ها کمک کند.

ورزش و تمرین های آرامش بخشورزش و تمرین های آرامش بخش می توانند به آرامش جسم و روح کمک کنند. ورزش، تنفس و ضربان قلب را منظم می کند، باعث شل شدن و آرامش ماهیچه ها می شود، فشار خون را متعادل می کند و با ترشح هورمونی به نام اندروفین باعث کاهش افسردگی و احساس شادی می شود. در دوران بارداری، پیش از انجام هر حرکت ورزشی با پزشک خود مشورت کنید.

کمک از متخصصدر مواردی که حمله ها شدید و پرتکرار باشند، حتما باید از روان شناس یا روان پزشک کمک گرفت. گاهی با مشاوره گرفتن و یادگرفتن تکنیک حمله ها کنترل خواهد شد. در غیر این صورت داروهایی که برای جنین عوارض نداشته باشند، می توانند به کنترل اوضاع کمک کنند.

در سرانجام باید درباره نگرانی بزرگ افرادی که به حمله پنیک مبتلا هستند و قصد بارداری دارند اشاره کنیم. این که آیا بارداری این افراد به جنین شان آسیب خواهد زد؟ یا بارداری این حملات را تشدید خواهد کرد؟ نتایج مطالعات درباره این موضوع ضد و نقیض هستند. بر اساس بعضی از آن ها این حملات در دوران بارداری افزایش می یابد و بعضی از تحقیقات مدعی هستند که بارداری مانند یک محافظ عمل می کند و نشانه های حمله پنیک در این دوران کاهش می یابد. با توجه به این اطلاعات اگر تصمیم به بچه دار شدن گرفتنید، همراهی یک متخصص در دوران بارداری را از قلم نیاندازید.

منبع: نی نی سایت

منبع: راسخون

به "حملات پانیک در بارداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حملات پانیک در بارداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید