آیا بایدن با غول های فناوری همکاری می نماید؟

به گزارش وبلاگ ماریانا، جو بایدن ژانویه 2020 طی مصاحبه ای با روزنامه نیویورک تایمز گفته بود در صورت برگزیده شدن به عنوان رئیس جمهوری بعدی ماده لایحه 230 را مبنی بر حمایت از شرکت های فناوری ابطال می نماید. این پیغام کوتاه بیان می کرد که او به ارتباط محبت آمیز ای که اوباما با قطب فناوری امریکا یعنی سیلیکون ولی برقرار نموده بود تمایلی ندارد و از مدیران شرکت های عظیم فناوری به عنوان خزنده های کوچکی یاد می نماید که همه چیز را به نفع خود پیش می برند.

آیا بایدن با غول های فناوری همکاری می نماید؟

البته باید گفت که غول های اینترنتی در بین 10 کمپانی رجحان بودند که در جریان تبلیغات انتخاباتی بایدن از او حمایت کردند و در این میان خودی های صنعت فناوری به کمپین وی پیوستند تا او برگزیده گردد و هم اکنون جو بایدن با همه سیاست های نه چندان خوشایند خود برای شرکت های عظیم فناوری به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهوری امریکا برگزیده شده است.

جیجی سون که در دولت اوباما به عنوان مشاور تام ویلر رئیس کمیسیون ارتباطات فدرال امریکا فعالیت می کرد معتقد است که دسترسی عموم مردم به پهنای باند بالا، سیاست های آب و هوایی و واکنش به همه گیری ویروس کرونا موجب شده است تا لیست اولویت های بایدن تغییر کند و از اهمیت شرکت های فناوری نزد او کاسته گردد. او این هفته در مصاحبه ای گفت: بایدن مسائل مهم دیگری را پیش روی خود می بیند و تمرکز اولیه دولت وی روی فناوری نیست. او دسترسی هر امریکایی به باند پهن مقرون به صرفه را مهم تر از تنظیم قوانین ارتباطی می داند، زیرا این مسأله برای زندگی روزمره مردم ضروری است و به همین خاطر در دولت او از جلسه اختصاصی با مدیران شرکت های عظیم فناوری خبری نخواهد بود. با این شرحات مقررات عرصه فناوری در دوران ریاست جمهوری بایدن چگونه خواهد بود؟ پاسخ این سؤال هنوز به درستی معین نیست، ولی نکته های قابل ملاحظه ای وجود دارد که باید به آنها توجه کرد.

ادامه دادخواست گوگل

وزارت دادگستری امریکا اکتبر گذشته دادخواست انحصارطلبانه را که مدت ها برای تنظیم آن موقع گذاشته بود علیه شرکت گوگل مطرح نمود. در حالی که کارشناسان در خصوص قدرت دعوی در خصوص این پرونده قضایی اختلاف نظر دارند، ولی اخبار رسیده نشان می دهد که ازسرگیری پرونده مذکور در دولت بایدن ادامه خواهد داشت. در این میان بعضی معتقدند که پیگیری دولت برای به نتیجه رساندن این پرونده با جدیت دنبال می گردد و خصوصاً انتظار می رود که چندین ایالت از جمله نیویورک پرونده های قضایی بیشتری را در این زمینه مطرح نمایند که ممکن است همکاری وزارت دفاع امریکا را هم به دنبال داشته باشند. علاوه بر این، شارلوت اسلایمن مدیر مرکز سیاست های رقابتی در سازمان حمایت از دانش عمومی امریکا اعلام نموده است که دولت بایدن توانایی اصلاح این شکایت را دارد. او گفت: نگرانی های بیشتر برای ضعیف کردن گوگل و رقابتی تر شدن بازار همچنان ادامه دارد و این اتفاق می تواند شکایت های گسترده تر را هم به دنبال داشته باشد. در همین حال اندرو سالیوان مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره انجمن اینترنت امریکا گفت که امیدوار است ریاست جمهوری بایدن به معنای کوشش های کمتر برای دخالت مستقیم در عملکرد اینترنت باشد. او اضافه نمود: این به معنای لغو مقررات ضدانحصاری نیست. بسیاری از دموکرات ها دوست ندارند شرکت های عظیم فناوری مکوششی شوند. بنابراین ممکن است شاهد تغییرات عظیم در سیاست های معین شده در عرصه فناوری نباشیم.

تمرکز مجدد بر ماده لایحه 230

بایدن استدلال نموده است که ماده لایحه 230 در اصل قانون شایستگی ارتباطات را زیرپا می گذارد. این قانون در واقع شرکت های اینترنتی را در قبال محتوایی که میزبانی می نمایند مورد حمایت قرار می دهد. جیجی سون در این خصوص شرح داده است که موضع واقعی بایدن در این زمینه ابعاد بیشتری را شامل می گردد و در حالی که ماده لایحه 230 همچنان محل بحث خواهد بود، نهادهای نظارتی احتمالاً اقدامات اجرایی پیشنهادی تحت نظر دولت ترامپ را کنار می گذارند.

او گفت: من می توانم اطمینان دهم که در جریان تصمیم گیری بایدن در این زمینه هیچ کس نمی تواند روی او تأثیر بگذارد و کمیسیون فدرال ارتباطات تنها مرکزی است که قوانین ارائه شده را تفسیر می نماید. در این زمینه فرآیند تصحیح قانون به عهده کنگره و تفسیر آن توسط دادگاه انجام می گردد.

سون از سوی دیگر معتقد است که ریاست جمهوری بایدن بار دیگر بحث را به این شکل متمرکز می نماید که، به جای اینکه گفتمان جمهوریخواهان متهم به سوگیری ضدمحافظه کارانه در شرکت های رسانه ای محکوم گردد، گفت وگوها پیرامون چگونگی فعالیت شرکت های عظیم و قدرتمند فناوری دنبال می گردد. این مسأله در یک سری توئیت های بیل روسو معاون ارتباطات بایدن در کمپین تبلیغاتی او نیز منعکس شد و وی شرح داد عدم توانایی فیس بوک و دیگر غول های فناوری در مقابله با انتشار اطلاعات نادرست در اصل به منزله خرد کردن دموکراسی امریکا محسوب می گردد و دولت بایدن با این رویه مقابله می نماید.

این اولویت های متفاوت

الِک استَپ مدیر فناوری مؤسسه سیاست های پیش رو می گوید: اگر جمهوریخواهان سنا را در اختیار داشته باشند یا دموکرات ها بتوانند اکثریت قریب به اتفاق را در اختیار بگیرند، قوانین ضدانحصار در عرصه فناوری در لیست اولولیت های دولت جدید امریکا رتبه پایین تری را در اختیار می گیرد و در نتیجه دولت بایدن به طور ویژه حل بحران ناشی از همه گیری ویروس کرونا و بسته محرک اقتصادی را در اولویت اصلی خود قرار می دهد. نمایندگان دموکرات مجلس امریکا تابستان گذشته گزارش مربوط به اقدامات انحصاری اپل، آمازون، فیس بوک و گوگل را در 449 صفحه منتشر کردند. شارلوت اسلایمن مدیر سیاست رقابت در واشنگتن دی سی این اقدام را یک معامله عظیم و نشانگر قانون آینده دولت جدید امریکا دانست. ایوان گریر معاون سیاست سازمان حمایت از حقوق مدنی نبرد برای آینده گفت که در حال حاضر نگرانی و اضطراب در خصوص سوءاستفاده شرکت های عظیم فناوری عمومیت پیدا نموده است، ولی با این وجود سیاست های بیشتری ضروری است که بتوانیم این مشکل را ریشه کن کنیم و نگذاریم مردم به فناوری بدبین شوند. این مسأله نه تنها انحصار در عرصه فناوری را از بین می برد، بلکه جلوی ضررهای مربوط به مدل های تجاری سرمایه داری را هم می گیرد.

بازگشت دوباره فناوری

دولت اوباما رابطه بسیار نزدیکی با عظیمان دره سیلیکون برقرار نموده بود، ولی فعالیت های انتخاباتی اخیر نشان داد که بایدن با این سیاست ها چندان موافق نیست و با وجود یاری های بعضی غول های فناوری برای برگزیده شدن به عنوان رئیس جمهوری جدید، او هم اکنون تصمیم گرفته است همکاری با این شرکت ها را از اولویت خود خارج کند.

بایدن در آوریل 2019 طی مراسمی که به میزبانی دیوید کوهن مدیر اجرایی مرکز کامکست برگزار شده بود پیشنهاد ریاست جمهوری خود را مطرح نمود و طی این گردهمایی یاری های اقتصادی فراوان هم برای حمایت از کمپین او جمع آوری شد. براساس داده های مرکز سیاست های جوابگو که منابع اقتصادی مبارزات انتخاباتی در ایالات متحده را ارزیابی می نماید، در گردهمایی یاد شده بیش از 25 میلیون دلار یاری اقتصادی از سوی شرکت های اینترنتی جمع آوری شد. در این اتفاق تعداد زیادی از عظیمان فعال در دره سیلیکون به تیم او پیوستند که از جمله آنها می توان به سینتیا هوگان مدیر سابق امور دولت در اپل اشاره نمود که یکی از چهار نفر اصلی کمیته انتخاب معاون ریاست جمهوری بود. اینکه این یاری های سیاسی و حرکت های فردی چگونه بر رویکرد دولت بایدن در مقابل شرکت های عظیم فناوری تأثیر می گذارد هنوز به طور دقیق معین نیست ولی براساس حدس کارشناسان و تحلیلگران، روابط میان سیاستمداران دولت جدید امریکا و دره سیلیکون چندان امیدوارنماینده نخواهد بود. پروژه درب چرخشی یک سازمان غیرانتفاعی که تحرکات بین صنعت و دولت را ردیابی می نماید بیان می دارد که پیش تر فقط از شرکت گوگل 55 نفر از کارمندان عالی رتبه به دولت اوباما پیوستند تا با او همکاری نمایند و این اتفاق در حالی صورت گرفت که با انتها یافتن دولت اوباما، 197 نفر از مقامات سابق ایالات متحده پس از سرانجام کار در دولت به شرکت گوگل پیوستند و فعالیت های خود را در غول اینترنتی دنیا ادامه دادند. باید دید دولت بایدن با شرکت های عظیم فناوری چگونه همکاری می نماید و تا چه اندازه به آنها نزدیک می گردد.

منبع: ایران آنلاین

به "آیا بایدن با غول های فناوری همکاری می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا بایدن با غول های فناوری همکاری می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید