حدود 70 درصد از محصولات شیلاتی کشور صادر می گردد
به گزارش وبلاگ ماریانا، تهران (پانا) - رئیس سازمان شیلات با اشاره به افزایش صادرات میگو می گوید حدود 70 درصد از محصولات شیلاتی کشور صادر می گردد. بازار میگو به لحاظ کمی و کیفی در حال توسعه است و امیدواریم با وجود پاندمی کووید 19 و مسائل ارزی، صادرات این محصول سال جاری هم افزایش یابد.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، نبی الله خون میرزایی، اظهار کرد: با استفاده از دانش شرکت های دانش بنیان و کارخانجات داخلی، بیش از 75 درصد از تجهیزات مجتمع های پرورش ماهی در دریا در داخل بومی سازی و فراوری می گردد.
وی ابراز امیدواری کرد: با فعال شدن ظرفیت های داخلی، ضریب خودکفایی این صنعت بالاتر برود تا به پشتوانه فراوری اجزای مختلف قفس در داخل کشور بتوانیم پرورش ماهی در دریا را توسعه دهیم و به اهداف پیش بینی شده دست یابیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با فعالیت ناوگان صید ترال اظهار کرد: ناوگان صید ترال، شامل پنج ناوگان از جمله ناوگان صید صنعتی گروه فردوس با 9 فروند کشتی است که در دریای عمان فعالیت می نماید و صید ماهیان مرکب، سلطان ابراهیم و حسون را برعهده دارد؛ دوم، ناوگان فانوس ماهیان با 93 فروند کشتی است تا مهرماه فعالیت داشتند و از آبان ماه تنها 15 فروند از آنها فعال بوده و مابقی به دلیل اعمال ضوابط سختگیرانه از جانب شیلات فعالیت خود را محدود نموده اند.
وی ادامه داد: ناوگان سوم و چهارم صید ترال، ناوگان های کیش با 9 فروند و طبس با 10 فروند کشتی هستند که صید ماهیان یال اسبی را انجام می دهند و ناوگان پنجم، ناوگان خرد و پرتعداد ترال میگو در کشور است که عمدتاً قایق و لنج هستند و در استان های خوزستان، بوشهر و هرمزگان فعالیت می نمایند.
رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به ممنوعیت صید فانوس ماهیان گفت: بر اساس تفاهم نامه اولیه که ما بین سازمان شیلات ایران، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی و نمایندگان عضو کمیسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی صورت گرفت مقرر شد، از اول آذر صید فانوس ماهیان در خلیج فارس و دریای عمان متوقف گردد و همزمان با برنامه توقف به منظور آیش ذخایر، برنامه پایش ذخایر، مطالعات و به روزرسانی توسط مؤسسه تحقیقات شیلاتی و با همراهی فراکسیون محیط زیست مجلس انجام گیرد.
وی با اشاره به این نکته که هیچ کشتی در این ناوگان حق دریاروی ندارد، گفت: یگان حفاظت به هیچ کدام از کشتی های صید فانوس ماهیان مجوز خروج از اسکله را نمی دهد، بنابراین نیروی دریابانی مانع ورود کشتی های بدون مجوز به آب های دریای خلیج فارس و دریای عمان می گردد.
خون میرزایی در رابطه با محدوده صیدگاهی و عمق صید ناوگان های مجاز صیادی، گفت: فانوس ماهیان در عمق 200 تا 400 متر و ماهیان یال اسبی در عمق 50 متر زندگی می نمایند، بنابراین ناوگان فردوس، کیش و طبس در محدوده صیدگاهی بیش از 12 مایل از ساحل و تا عمق 200 تا 400 متر فعالیت دارند.
وی اضافه کرد: ناوگان فردوس، ناوگان ترال کف است که این صید را در آب های چابهار انجام می دهد، البته فعالیت آن در مهرماه انتها یافته و در نیمه دوم سال جاری مجوز صید ندارد.
خون میرزایی با اشاره به صید و صیادی در اقیانوس هند گفت: بزرگترین ناوگان ما در اقیانوس هند مستقر بوده که شامل 800 فروند شناور است و عمدتاً در غرب اقیانوس هند و شرق آفریقا فعالیت می نمایند.
وی اضافه کرد: ما در کل اقیانوس هند رتبه دوم صیادی را داریم اما در غرب اقیانوس هند در رتبه اول قرار داریم و این شناورها در سال حدود 140 تا 150 هزار تن انواع آبزیان صید می نمایند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با صید میگو از دریا گفت: از ناوگان صید میگو از دریا حدود 8 هزار تن میگو به دست می آوریم اما عمده میگوی کشور به صورت پرورشی فراوری می گردد.
خون میرزایی ادامه داد: در سال 98، در 12 هزار هکتار مزارع پرورش میگوی کشور بیش از 46 هزار تن میگو فراوری شده است.
وی اضافه کرد: سال جاری با توجه به محدودیت ها و نوسانات ارزی که در بهمن و اسفند داشتیم و همچنین افزایش قیمت نهاده ها، مولدین و سایر ملزومات، سطح زیر کشت میگو نسبت به سال گذشته افزایش پیدا نموده و به حدود 18 هزار هکتار مزرعه آماده رسیده است، بنابراین پیش بینی می کنیم که در سال 99 برداشت میگو بیش از سال 98 باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره این که حدود 70 درصد از محصولات شیلاتی کشور صادر می گردد، عنوان نمود: در سال 98 بزرگترین بازار صادراتی ما چین بود که مالزی، روسیه، اوراسیا، میانمار و حاشیه دریای عمان و خلیج فارس هم در سال 99 به بازارهای هدف ما اضافه کرده شده است.
وی اضافه کرد: بازار میگو به لحاظ کمی و کیفی در حال توسعه است و امیدواریم با وجود پاندمی کووید 19 و مسائل ارزی، صادرات این محصول سال جاری هم افزایش یابد.
منبع: خبرگزاری پانا